Déjeuner sur l’herbe

Denk je bij De Schorre enkel aan Tomorrowland? Think again. Van rommelmarkten tot gratis muziek met het Rupelnootje, je vindt het er allemaal. Vandaag mochten ik en mijn slome zondagochtenkont er zelfs aanschuiven bij het Déjeuner sur l’herbe. Heerlijk ontbijten op een heuvel in de bossen, dat was een leuke afwisseling!

Groene vingers kweken

Tot mijn grote schaamte moet ik toegeven dat ik de voorbije maanden menig plant een trieste dood heb laten sterven. De gegidste wandeling door de bossen van De Schorre die het ontbijt voorafging, kwam dan ook als geroepen.

Ik kondig dan ook met trots aan dat ik vandaag leerde dat er iets bestaat als olijfkruid, dat heerlijk ruikt en heel lekker is in een omelet. En dat pepermunt de sterkst smakende soort munt is en dus niks met peper te maken heeft. Of ik me meteen aan brandnetelsoep (gezond! stimulerend!) of het effectief kweken van bovenvernoemde planten waag, laat ik nog even bezinken.

Tastes like nailpolish

Het ontbijt was niet alleen lekker, ik had ook leuk gezelschap. Dandan, een 23-jarige Chinese studente, sloot haar reis als Toerende Toerist door de Provincie Antwerpen af in De Schorre. Of ze het Belgische eten lekker vond? “Yes, koeffiekoeken!” We hebben duidelijk punten gescoord op sommige vlakken. Helaas smaakt onze thee in zakjes naar haar mening naar nagellak. Daar moeten we dus nog wat aan werken.

Dandans hoofdpunten van haar reis door de Provincie Antwerpen en haar schattige uitspraak van het woord koffiekoeken kun je bekijken in het filmje van Het Journaal.

dandan journaal

Inspiratie voor uitstapjes

De Schorre, ook wel bekend als de put vol pit, heeft me aangenaam verrast met hun aanbod aan activiteiten. De komende maanden kun je er naar rommelmarkten, een feest voor hun 25-jarig bestaan en herfstwandelingen. En hun invulling van de winterwandeling Putteke Winter klinkt zo gezellig dat ik spontaan zin krijg om mijn winterfrak boven te halen.

Ben je op zoek naar een leuk uitje in de Provincie Antwerpen? Kijk dan zeker eens naar het zomeraanbod. Zelf plan ik een mix tussen Maanrock en de vleermuizenwandeling in het Vrijbroekpark op 29 augustus. Want de natuur heeft me in mijn luie kont gebeten.

Dandan

About Veerle

Persoonlijke blog. Mijmeringen en belevenissen. Voorkeuren en frustraties. Ik haak alles wat je wilt. Een sjaal, een knuffelbeer, een nieuw lief.
This entry was posted in Echt gebeurd. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>