Treingesprekken

Een mens hoort al eens wat op de trein. Een selectie uitspraken van de afgelopen week.

Een conducteur kondigt aan dat we voor een rood sein staan. Geen verrassende aankondiging na een kwartier te hebben stilgestaan, maar iedereen reageert verontwaardigd. De vrouw naast mij belt naar huis: “Ja zeg, we staan hier stil. Ah nee we rijden. Ah nee we staan stil. Het vliegend schijt krijg ik ervan. Dat vliegt sneller dan die trein hier.”

Twee studenten bouwkunde: “Die mannen die marketing studeren, die zijn echt dom. Met 100 in een klas, fancy diplomaatje, en ze kunnen na hun studies niks. Wat gaan die doen? Treinen verkopen?” (Bulderlach en schouderklopjes)

“Wegens technische problemen rijdt onze trein niet verder dan het volgende station. Maar geen paniek, daar passeren er nog!”

Een tiener in een wagon vol werkmensen: “Ik ga later nooit een job doen waar ik de trein voor moet nemen. Dat is zo beschamend.”

Twee mannen van middelbare leeftijd komen naast mij zitten. Ze klagen over hun job. Eens we Brussel uit rijden, valt een van hen in slaap en snurkt zacht. De ander, tegen mij: “Allez hop. Daar hebt ge dus niks aan, he.”

Wordt vervolgd!

About Veerle

Persoonlijke blog. Mijmeringen en belevenissen. Voorkeuren en frustraties. Ik haak alles wat je wilt. Een sjaal, een knuffelbeer, een nieuw lief.
This entry was posted in Echt gebeurd. Bookmark the permalink.

3 Responses to Treingesprekken

  1. Stijn says:

    Die laatste twee kom ik precies ook vaak tegen. :) Leuk zijn ook de dolenthousiaste conducteurs die iedereen aan het lachen brengen en ‘s ochtends helemaal je dag maken.

  2. Gloria says:

    Schitterend, echt!
    Als ik met mijn hondje op de trein zit, krijg ik steevast van de conducteur de vraag: “Bijt uw jack russel uw meubels niet kapot mevrouw?” waarop ik met mijn meest oprechte glimach antwoord “Nee hoor mevrouw/meneer, de mijne is opgevoed!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>