Keurslijf. Droomlijf. Mijn lijf. #boostyourpositivity

Er zijn momenten geweest in mijn leven waarop de lijst complexen langer was dan de gemiddelde boodschappenlijst van een gezin van vier personen. En soms roept het kritische stemmetje in mijn hoofd nog steeds luider dan Joke Schauvliege zou toestaan. Maar als je niet constant ongelukkig wilt zijn, moet je bepaalde dingen leren aanvaarden. Dat je er nooit zult uitzien zoals Beyoncé, bijvoorbeeld. En dat dat best ok is. Dus probeer ik mezelf elke dag een beetje beter te aanvaarden.

Ik wil wel, maar ik kan niet

Tuurlijk wel. De ommezwaai kwam er voor mij pas toen ik wat vriendelijker werd voor mezelf. Kwaad in de spiegel staan kijken, lost niks op. Beetje bij beetje heb ik leren leven met mijn lange neus, puntig gezicht en kromme schouders. En ik heb ook moeten toegeven dat ik geen recht op klagen had als ik bepaalde dingen niet probeerde op te lossen.

Is it worth it, let me work it

Ook Beyoncé moet heel hard werken aan haar killer lijf. Dus ik had geen enkele reden om te blijven kniezen. (de initiële zin ‘Dus ik ook’ kon geïnterpreteerd worden als een grof overstatement en werd geschrapt ;) ) Ik schreef me in voor pilates en heb mezelf geleerd om rechter te lopen en te zitten. Het proces ging niet vanzelf, en ik moet eerlijk toegeven dat ik er niet elke dag aan werk. Maar het heeft wel geholpen. Kin omhoog en borst vooruit. Maar niet te ver vooruit, anders loop je krom! (had ik al gezegd dat ironie ook goed helpt?)

Hart. Riem.

Ik geloof in de kracht van een goed compliment en geef er gemakkelijk. Want ik merk dat het zoeken naar positieve dingen bij een ander helpt om positief over mezelf te denken. En dat is zoveel constructiever dan negatieve dingen benoemen. Ik ga dus proberen om ook eens een compliment te geven aan iemand die ik niet ken. Als ik leer om daarbij niet door de grond te zakken, haal ik daar zeker weten veel uit voor mezelf. Tips om mensen aan te spreken die je niet kent, zijn altijd welkom!

About Veerle

Persoonlijke blog. Mijmeringen en belevenissen. Voorkeuren en frustraties. Ik haak alles wat je wilt. Een sjaal, een knuffelbeer, een nieuw lief.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>