Laat ons menselijk blijven

Ik dacht dat ik verkeerd gekeken had. Mijn trein? Afgeschaft? Midden in een snelstap draaide ik 180 graden om opnieuw op het aankondigingsbord te kijken. En ik botste bijna op een militair met mitraillette. Dat was verschieten.

Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik al eens per ongeluk een omaatje omver heb gelopen in mijn haast om mijn trein te halen. En al eens onzacht van kopjeknots heb gedaan op het perron. Dat was niet fijn. Maar niks in vergelijking met een geweerloop in mijn neusgat. Want dat is pas echt verschieten.

Ja, ik overdrijf. De militair in kwestie was heel voorzichtig. Zijn geweersloop kwam niet echt in de buurt van mijn neus. Hij keek niet eens kwaad. In zijn plaats had ik dat waarschijnlijk wel gedaan.

Wat ik wil zeggen is dat ik het gevoel niet goed verdraag. Het gevoel waardoor ik eventjes stop met ademen wanneer ik een ambulance hoor in Brussel. Terwijl dat geluid me vroeger amper opviel. Het gevoel dat je goed moet opletten. Het gevoel dat het gevaarlijk geworden is. En dat je niemand meer kunt vertrouwen. En al helemaal geen moslims. Want wat voeren zij wel niet in hun schild.

Hoera voor hasthags als #notinmyname en filmpjes als het deze. Ik ben even gestopt met ademen. En heb een ontroerd traantje weggepinkt. Laat ons vooral menselijk blijven.

filmpje moslim terrorist

About Veerle

Persoonlijke blog. Mijmeringen en belevenissen. Voorkeuren en frustraties. Ik haak alles wat je wilt. Een sjaal, een knuffelbeer, een nieuw lief.
This entry was posted in Echt gebeurd. Bookmark the permalink.

2 Responses to Laat ons menselijk blijven

  1. Kelly says:

    Ik denk dat het besef nu pas komt omdat nu ook wij er in ons dagelijks leven mee geconfronteerd worden.

    En ja, als dit niveau aangehouden wordt, zal een brunch in Brussel er volgende week wellicht niet in zitten.

    • Veerle says:

      Goh, er zijn wel dingen open hoor. Ik ben gaan werken en heb gewoon de dingen proberen doen die ik anders ook doe. Er is geen mens op straat, maar denk dat we ons niet mogen laten doen. We kunnen toch niet alles lam blijven leggen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>