Lente 1

Het zweet stond op haar voorhoofd. Zelfs honderd meter stappen was er teveel aan in deze hitte. En dat was niet alles. Haar hart klopte in haar keel. Wat een beetje belachelijk was. Een beetje puberaal. Ze had altijd gedacht dat kalverliefdes niet meer bestonden eens je 25 was. Had ze zich daar even in vergist. Ze was even dartel als tien jaar geleden. En dat kostte bij deze temperaturen heel wat energie. Ze voelde een zweetstraaltje tussen haar borsten naar beneden lopen en begon zich zorgen te maken. Iedereen had het warm, maar nat in het zweet op een date aankomen was niet bepaald bevorderlijk voor de sfeer. Ze kon misschien…

Zijn “Hallo!” deed haar opschrikken. Daar stond ze dan, met haar hand diep in haar eigen decolleté. Ze aarzelde even en liet de papieren zakdoek uiteindelijk zitten waar die zat; tussen de cups van haar bh. Zo kon zich daar alvast geen zwembad vormen. Snel trok ze haar zomerkleedje omhoog en draaide zich stralend om. Hij wees lachend naar haar voorhoofd. “Beetje te warm precies?” Een eerste date plannen op de warmste dag van het jaar, daar kon alleen zij opkomen. Lachend wiste ze het zweet van haar gezicht.

Wie hen die hete avond in augustus op het terras zag zitten, kon de seksuele spanning in de lucht voelen zinderen. Half het land was vannacht op oorlogspad, dat wel. De opwinding hing op elke straathoek. Toch zou lang niet iedereen slagen in zijn opzet. Zelf had Lente al heel wat lamlendige versierpogingen meegemaakt, en ze wist dat die er alleen maar apathischer op werden naarmate de temperatuur steeg. Alsof het nog erger was om alleen naar huis te gaan op een zwoele nacht als deze. Ergens was dat ook wel zo, maar ze zou alleen naar huis gaan vanavond. Ze wilde niet te snel gaan. Bovendien zat die zakdoek – of wat ervan overbleef – nog steeds tussen de cups van haar bh geklemd.

About Veerle

Persoonlijke blog. Mijmeringen en belevenissen. Voorkeuren en frustraties. Ik haak alles wat je wilt. Een sjaal, een knuffelbeer, een nieuw lief.
This entry was posted in Fictie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>