Alleen op reis… of toch niet helemaal

Wat doe je als je vakantie hebt en niet thuis wil zitten? Je gaat op reis. Ik ben nog nooit alleen op reis gegaan. Altijd was er iemand bij, een vriendin, een lief, familie of een hoop onbekenden. Nu ben ik alleen. Ik durfde niet. Ik had me al neergelegd bij een vakantie onder mijn fleecedeken. Tot ik besefte dat ik me niet mocht laten kennen. Dus begon ik te plannen.

Ik wilde niet te ver rijden, want ik rij niet graag, en al helemaal niet alleen. Het werd dus Frankrijk. Kon ik in één ruk mijn Frans wat oefenen. Niet ver in Frankrijk, dat kom je uit bij de champagnestreek. Dijon en van daar terug naar Waterloo, via Reims.

Omdat ik niet graag alleen rij en ik ook behoorlijk eco-minded ben, postte ik mijn heenreis op drie carpoolwebsites: blablacar.com, samenrijden.nl en toogethr.com. Het zou nog ecologischer zijn moest ik meerijden met één van de aangeboden ritten, maar aangezien Jaro meereist en hij in de auto moet slapen, is dat geen optie.

Helemaal alleen op reis gaan, zie ik niet zitten. Daarom heb ik via CouchSurfing hosts gezocht in Dijon en Châlons-en-Champagne. Ik heb intussen 3 hosts gevonden en mag alvast mee naar een festival, een champagnediner en een lichtspel ter ere van Henri IV. Eén avond moet ik nog opvullen. Misschien dat ik die nacht op hotel doorbreng. Kwestie van toch te kunnen zeggen dat ik een beetje alleen gereisd heb.

Het zou ideaal zijn als CouchSurfing zou samenwerken met een carpoolwebsite. Want surfen is leuk, maar surfen en poolen is nog beter. Denk maar aan de niet verwarmde en gekuiste hotelkamers en de kilo’s CO2 die je uitspaart. 113 kilo in het geval van mijn nog niet gevonden carpooler. (aanvragen blijven welkom) Ik stelde CouchSurfing via Twitter voor om samen te werken met BlaBlaCar, omdat dat een Engelstalige website is en beter uitgebouwd dan toogethr.com, maar behalve dat ze mij zijn gaan volgen, heb ik geen reactie gekregen. Hopelijk komt die samenwerking er nog.

Wie het graag toch wat onafhankelijker en avontuurlijker aanpakt, kan zich inschrijven op Camp in my garden. Een gelijkaardig initiatief als Couch Surfing, maar dan om je tent in andermans tuin te zetten.

blablacar.com
samenrijden.nl
toogethr.com
This entry was posted in Buitenland. Bookmark the permalink.

One Response to Alleen op reis… of toch niet helemaal

  1. Pingback: Toeristen in Antwerpen »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>